Ontzorgen van A tot Z

Zonnescholen regelt alles: van het checken van technische en financiële haalbaarheid, tot realisatie en nazorg.

Onafhankelijk

Wij begeleiden het proces onafhankelijk en zoeken de beste oplossing. We zijn dus niet gebonden aan derde partijen.

Maatwerk

Wij kijken naar wat uw school nodig heeft en bieden een oplossing op maat: van zonnepanelen tot ledlampen.

Scherpe prijs

Dankzij een Europese aanbesteding verdienen de zonnepanelen zich terug in vier tot zeven jaar! We regelen daarbij alles rondom leningen en subsidies.

Garanties en Veiligheid

De zonnestroominstallatie voldoet aan hoge kwaliteitseisen, en wordt aangeboden met een prestatiegarantie van 15 jaar en bijkomend onderhoud.

Kennis en Ervaring

Zonnescholen heeft jaren aan kennis en ervaring in huis om de school vakkundig te begeleiden naar een succesvol zonnedak.

24
schoolbesturen begeleid 
6003
Zonnepanelen geïnstalleerd
130
Scholen begeleid
932,199
kg co2 besparing per jaar

Stap 1 – Intake

Goed onderwijs begint eerst met een goed gesprek. We komen langs voor een intakegesprek om de situatie te beoordelen. Dit betekent een schouw op locatie, waar we geschiktheid van het dak en de elektrische installatie beoordelen en de verplichte berekening van de daksterkte uit laten voeren. Ook kijken we naar andere manieren om energie te besparen, zoals ledverlichting. Zo controleren we de technische én financiële gangbaarheid en kunnen we goed beoordelen of de school geschikt is voor een zonnedak.

Aan de hand hiervan stellen we het startrapport van uw school op, met de haalbaarheid, de aandachtspunten en een beeld van de kosten en opbrengsten. Om dit rapport zo goed en volledig mogelijk vorm te geven, zullen we tijdens de intake vragen stellen over zaken als energiecontracten, aansluitingen en jaarverbruik. Zonder deze informatie kunnen wij geen goed oordeel voor het eerste rapport opstellen.


[Tekst laten verschijnen als je op de stappen klikt???]


Een duurzame wereld achterlaten voor onze kinderen, daar dragen we allemaal aan bij. Op school leren we kinderen hoe zij goed voor de aarde kunnen zorgen. En, wat de kinderen op school leren passen ze thuis toe. Vele Zonnescholen vervullen inmiddels die voorbeeldrol.


Om een Zonneschool te worden staat het deskundige team van Zonnescholen klaar om als onafhankelijk partner van het schoolbestuur de verduurzaming van het energieverbruik ter hand te nemen. Zo kan de school zich richten op het onderwijs, en wij regelen de verduurzaming.


Met  Zonnescholen zijn al 130 scholen succesvol begeleid in het traject om zonnepanelen aan te schaffen. Het Zonnescholen-traject bestaat uit vier stappen; intake, zonnepaspoort, uitvoering en afronding. Met dit traject worden scholen volledig ontzorgt en profiteren ze daarnaast van alle kennis en ervaring die we met ons meebrengen.

In de eerste fase wordt de haalbaarheid onderzocht en worden mogelijke aandachtspunten in kaart gebracht. Als dan vervolgens groen licht wordt gegeven voor het project wordt in fase 2 alles geregeld tot aan de uitvoering. Na goedkeuring van het zonnepaspoort wordt de installatie geregeld waarna in de laatste fase alle lopende zaken worden afgehandeld en het dak wordt opgeleverd.

Ervaringen

“Als ik zelf het zou moeten uitzoeken, qua kwaliteit e.d. had ik toch een deskundige moeten inhuren. Nu doe je het met een behoorlijk aantal scholen. Dat is altijd goedkoper en het ontzorgt.”

Jan Sijtsema

PCBO Tytsjerksteradiel

“Op de Burgerschool vinden wij het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Daarom zijn wij blij met onze zonnepanelen. Dit is een mooie stap naar een betere leeromgeving voor onze kinderen.”

Burgerschool In Dokkum

Stichting Roobol